Skip to content
Menu
El 7è art de Talia 08/03/2021

EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 670 – data d’emissió: 8-Març-2021

Atenció: Fins nou avís, el programa començarà a les 19 hores (a causa de les directrius anti-Covid i la regulació del toc de queda).

  • AVUI 8 MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA: Programa semi-especial, que comença amb la lectura del Manifest feminista i que conte diverses seccions on es parla de dones destacades, reals o de ficció, de diferents àmbits i com han estat tractades pel cinema o el teatre.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: La malaltia (docudrama a partir de la obra El mal de la juventud, de Ferdinand Bruckner. Idea i direcció: Juan Carlos Martel Bayod. Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver). Lessons in Love and Violence (òpera de George Benjamin i Martin Crimp. Dir.: Katie Mitchell. Gran Teatre del Liceu). Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols (Dramatúrgia de Núria Casado Gual. Dir.: Imma Colomer. Sala Atrium). Una habitación propia (de Virginia Woolf. Dir.: María Ruiz. Sala Beckett. Sala de Baix). Repas de cartellera: Ripollet, Cerdanyola i Barcelona.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort d’Enrique San Francisco (actor), Haya Harareet (actriu i guionista); Alberto Grimaldi (productor) i Fernando Arribas (director de fotografía).
  • ESTRENES DE CINEMA:  Films estrenats i no vistos i/o comentats: Birdsong; La Mami; Raya y el último dragón; The Owners (Los propietarios), Woman i Y llovieron pájaros. Noticia: Entrega dels Premis Goya. Comentari de la cerimónia i palmarés.
  • BLOCS DE DONES: Escriptores, pensadores, filosofes, etc: Lillian Hellmann, George Sand, Colette, Catarina Albert (Víctor Català); Simone de Beauvoir, Susan Sontag, Doris Lessing, Iris Murdoch, Virginia Woolf; P.L. Travers; Mary Shelley. Activistes, politiques, lluitadores civils: Claudette Colvin, Rosa Parks; Rosa Luxembourg, Hannah Arendt; Sophie Scholl; Angela Davis; Frederica Montseny, Margaret Thatcher, Emma Goldman. Reines: Maria Estuard, Isabel I d’Anglaterra; Cristina de Suécia, Cleopatra. Àmbit cientific, médic o pedagógic: Hypatia d’Alexandria; Maria Montessori, Rosa Sensat, Rita Levi Montalcini; Marie Curie, Anna Sullivan, Helen Keller, Dra. Cartwright, Jane Goodall, Diane Fossey; Dra. Dolors Aleu, Katherine Johnson, Dorothy Vaughan, Mary Jackson.  Ambit artístic divers:  Dora Carrington; Frida Khalo; Margot Fonteyn, Loie Fuller i Coco Chanel.
  • TEMES MUSICALS: Films sobre les dones: De les bandes sonores dels films següents: Laura (Música de David Raksin, 1 tema); Julia (música de Georges Delerue (tema: Main Tittles); El piano (música de Michael Nyman (tema: The Heart Asks Pleasure First); Horizontes de grandeza (música de Jerome Moross (tema: Main Tittle). Rojos (música de Stephen Sondheim. Tema: Goodbye For Now). Frankenstein de Mary Shelley (música de Patrick Doyle. Tema: To Think of a Story). Las horas (música de Philip Glass. Tema: The Poet Acts). Maria, reina de Escocia (música de John Barry. 1 tema). Cleopatra (música d’Alex North. Tema: Overture). Figuras ocultas (música de Hans Zimmer. 1 Tema). Del musical: Coco (míusica d’Andre Previn. Lletres d’Alan Jay Lerner. Tema: The Money Rings Out Like Freedom. Cantat per Katharine Hepburn. Original Broadway cast, 1969). Resta de temes: De l’òpera: Lessons in Love and Violence (música de George Benjamin. Lletres de Martin Crimp.  1 tema). I dels films: A las 9 cada noche (música de Georges Delerue. Tema: Main Title: Our Mother’s House) i La boda de Rosa (cançó: Que no, que no, cumbia composta i cantada per Rozalen, guanyadora del Premi Goya a la millor cançó).

BUSCAR PER DIA

març 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

BUSCAR PER MES

Arxius