Skip to content
Menu
Ripollet Documentat 28/03/2023

ELS FONS DE L’ARXIU, COM ACCEDIR I QUE CONSULTAR

El programa ha repassat l’estat de les obres del projecte de l’Arxiu, i també les consultes recents més destacades i que tracten sobre: alimentació i el mercat municipal, genealogia, empresa del sector metal·lúrgic o el Riu Ripoll, entre d’altres.

En segon lloc, s’ha fet una breu introducció als tipus d’accés a l’arxiu (usuari intern i usuari extern). També sobre els tipus d’accés a la informació (complet, parcial o parcial anonimitzant dades protegides). S’ha parlat de com contactar i accedir-hi, o de com s’ofereix la informació (consulta presencial o digitalització).  S’ha fet referència a les consultes més comuns: obres majors, llicències d’activitat, genealogia o relacionades amb desapareguts, exiliats.

Finalment s’ha mencionat la creació de dossiers per ajudar en la recerca i que constarà de bibliografia bàsica.  S’han destacat els fons principals d’àmbit no municipal i també s’han exposat algunes tipologies de documents que poden trobar-se a l’Arxiu, com són: acords de Ple (des de 1844 fins a l’actualitat), padrons d’habitants, projectes municipals, documentació militar i subministrament de tropes del segle XIX, llibres d’alta i baixa d’establiments i comerços (des de mitjans del s. XIX), etc.

BUSCAR PER DIA

març 2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

BUSCAR PER MES

Arxius