Skip to content
Menu
Ple Municipal 25/05/2017

El Ple Ordinari de maig, celebrat el dia 25, va donar llum verda a l’aprovació provisional del Pla General que permetrà el canvi d’ubicació de la polèmica benzinera de Can Mas. El punt, que era el segon cop que es passava pel plenari, va comptar aquest cop amb els vots favorables del PSC, ERC-JpR, PDECAT, les abstencions del PP i de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, i el vot en contra de C’s.

Abans de la votació del punt, l’alcalde, José María Osuna, va manifestar que l’acord “és satisfactori per totes les parts”, perquè la benzinera “estarà més lluny de l’escola” El Martinet. Va mostrar, però, el seu desencís en assegurar que “no és l’opció ideal”, però “estem lligats per normatives supramunicipals”.

Durant les seves intervencions, formacions com el PDECAT o el PSC van destacar el fet que l’equip de govern hagués tingut en compte les seves aportacions sobre la benzinera, però també li van fer una estirada d’orelles perquè el punt no s’aprovés en el Ple de febrer. Per la seva banda, el regidor del PP, Víctor Diéguez, va recriminar que el govern local no es posés en contacte amb el seu grup. “Tot això és un despropòsit”, va sentenciar.

Josep Gabarra, portaveu de C’s, va argumentar el vot en contra de la seva formació assegurant que “existia marge de maniobra perquè l’Ajuntament negociés” amb l’empresa concessionària de la benzinera, i va recordar la proposta del seu grup d’instal·lar en els mateixos terrenys un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.

El líder de C’s va subratllar també que Ripollet “és líder en tres coses: en consum d’envasos de vidre, nombre de dentistes i nombre de benzineres”. En aquest sentit, va concloure que “el barri de Can Mas es mereix un altre tipus d’equipament”.

Després de les votacions, l’alcalde va agrair les aportacions de PSC, PDECAT i C’s i va subratllar que la modificació del Pla General “s’ha aprovat gràcies a tothom, sobretot als membres de la Plataforma No a la Benzinera i als pares i mares del Martinet”. També va detallar que l’Ajuntament havia valorat comprar els terrenys per un valor de 500.000 euros, però “s’havia de fer una concurrència pública i, a més, això podria crear un precedent perillós de cara a altres concessions”.

Altres punts

El Ple també va aprovar la pròrroga del contracte de la recollida de brossa i de la neteja viària. El punt va tenir els vots favorables de la regidora no adscrita, el PDECAT, C’s i el PSC, mentre que ERC-JpR i el PP s’hi van abstenir.

També va tirar endavant una modificació de crèdits per valor de 177.271,79 euros. La regidora no adscrita i ERC-JpR hi van votar a favor, mentre que la resta de formacions s’hi van abstenir. Una cosa similar va passar en l’aprovació de la modificació de la plantilla del personal del Centre de Formació d’Adults Jaume Tuset i del Patronat Municipal d’Esports. Tots els grups s’hi van abstenir menys la regidora no adscrita, qui va votar-hi a favor.

El punt que va comptar amb la unanimitat del plenari va ser l’aprovació de l’addenda de la pròrroga del conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament “per continuar amb la borsa de lloguer”, segons va apuntar la regidora d’Habitatge Reyes Muñoz.

També es va aprovar inicialment l’Ordenança Municipal d’Establiments i Control d’Activitats i el Pla d’Inspecció i Verificació d’Activitats Comunicades. Segons la regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo, “el 65% de les activitats econòmiques es fan al municipi no estaven regulades a les Ordenances Fiscals” en els aspectes de llicències, permisos o autoritzacions, entre altres. Cosa que queda resolta amb la nova Ordenança i el Pla d’Inspecció.

Van votar a favor del punt la regidora no adscrita, Mònica Laborda, i C’s, mentre que el PDECAT, ERC-JpR, PP i PSC s’hi van abstenir. La majoria de formacions van apuntar que esperaran al període d’al·legacions per estudiar l’expedient i poder fer propostes tant a l’Ordenança Municipal com al Pla d’Inspecció.

Finalment, el Ple també va aprovar renunciar a la concessió de dues cambres de congelats del Mercat Municipal. La regidora no adscrita, ERC-JpR, el PP i el PSC hi van votar a favor, i el PDECAT i C’s s’hi van abstenir.

Pel que fa a les mocions, el PSC en va presentar una per exigir un salari de referència de 1.075 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El text va tenir el suport de la regidora no adscrita, el PDECAT i Decidim, les abstencions d’ERC-JpR i el PP, i el vot en contra de C’s perquè, a parer del seu portaveu, Josep Gabarra, “és una forma de camuflar la proposta de C’s de complement salarial inclosa dins els Pressupostos Generals de l’Estat”.

Tots els grups van votar a favor de la moció de C’s que demanava accions contra la pobresa femenina, i en la presentada per Decidim de suport al manifest Enfortir l’atenció primària. En canvi, en una altra moció de Decidim en defensa del poble palestí, tots els grups hi van donar suport menys el PP que s’hi va abstenir per considerar que era un tema lluny de l’abast municipal.

Finalment, també va ser aprovada una tercera moció de Decidim de rebuig a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, especialment de la disposició addicional que no permet incorporar el personal de les empreses municipalitzades. “És un nou intent reduir l’autonomia dels consistoris”, va apuntar la primera tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo. Tots els grups hi van votar a favor menys el PP i C’s, que hi van votar en contra.

BUSCAR PER DIA

maig 2017
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

BUSCAR PER MES

Arxius