Skip to content
Menu
Ple Municipal 28/04/2016

Ple Municipal 28/04/2016Aquest dijous, 28 d’abril, al vespre es va celebrar una nova sessió ordinària del Ple municipal de l’Ajuntament de Ripollet. Entre els diversos punts del dia, es van aprovar les bases d’adjudicació de 20 horts de titularitat municipal per a un ús temporal. El punt va rebre el vot a favor d’Ara Decidim, Ciutadans i ERC, i l’abstenció del PSC, PP i CiU. L’equip de govern va assegurar que en el futur s’adjudicaran més horts, i que aquesta és una primera partida d’horts.

Per altra banda, també es va aprovar la modificació del contracte amb l’empresa que realitza la neteja dels edificis públics. En aquest punt, el PSC i CiU van criticar que augmentés el cost d’aquest servei, ja que a partir d’ara l’empresa netejarà nous espais, com ara el Mercat Municipal, una tasca que fins fa poc realitzava un treballador municipal. L’equip de govern, a través de la regidora Pilar Castillejo, va al·legar que aquest empleat de la brigada havia estat promocionat a un càrrec de més responsabilitat i que es necessitava suplir el treball que realitzava fins ara. Davant de les crítiques de l’oposició sobre un suposat replantejament de la municipalització, Castillejo va respondre que el seu grup “està a favor de la municipalització, però sobretot del sentit comú; quan s’acabi el contracte amb l’empresa es farà un estudi per verificar si la municipalització d’aquest servei és viable, però ara per ara hi ha un contracte en vigor que s’ha de complir”. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Decidim i ERC, l’abstenció de Ciutadans, PP i CiU, i el vot en contra del PSC.

Mocions
Respecte a les mocions, es va aprovar una moció presentada per Ciutadans per treballar per a la prevenció i control del mosquit tigre. Va rebre el vot de Decidim, Ciutadans, PP i ERC, i l’abstenció de PSC i CiU. La segona moció es va rebutjar. El grup de Ciutadans va presentar una moció en defensa de la cooficialitat del català i el castellà, i que es reflectís en l’ús de totes dues llengües per igual en totes les comunicacions oficials del consistori. Hi va votar a favor el PP, es va abstenir el PSC i van votar en contra Decidim, ERC i CiU. En la seva intervenció, el regidor David Fontanals va ser el més dur en contra de la proposta, que va qualificar de debat “d’anacrònic i sense sentit”, ja que actualment 1 de cada 10 catalans no tenen com a llengua materna ni el català ni el castellà. Segons Fontanals, aquest fet demostra que “a Catalunya la llengua feble és el català”.

Ara Decidim va presentar una moció per prendre mesures i fer front a l’estigma i la discriminació que pateixen els malalts de la SIDA. La moció es va aprovar per unanimitat, amb tots els grups donant-hi suport. Per últim, el PP va presentar una moció demanant la dimissió de la regidora Pilar Castillejo per les suposades contradiccions en què cau en el seu doble vessant de diputada i regidora. Els populars al·legaven que Castillejo va votar en contra d’una moció per netejar el Riu Ripoll al Parlament de Catalunya, quan una moció pràcticament igual es va aprovar per unanimitat. El PP, el PSC i CiU van ser molt durs amb Castillejo i van votar a favor de la moció. La van acusar de vulnerar el codi ètic de la seva coalició en ostentar dos càrrecs públics. Per contra, ERC va mostrar el seu desacord amb la moció en qualificar-la de “sense sentit i fora de lloc”. Ciutadans es va abstenir definint Pilar Castillejo com una persona amb la qual es podia dialogar i arribar a acords. Per últim, el regidor David Fontanals va dir que la moció era “una barbaritat” i va explicar que Castillejo va votar en contra de la moció al Parlament perquè l’Ajuntament ja està treballant per recuperar la llera del riu i netejar-la. Segons el regidor, votar-hi a favor hauria estat una duplicitat d’esforços i un sobrecost de recursos: “Calen fets, no cal més burocràcia ni papers”.

Final de les obres a l’aparcament del CAP II
En el torn dels precs i preguntes, el regidor Ramiro Moldes i l’alcalde José María Osuna van assegurar que el quiosc situat al parc del Riu Ripoll es licitarà al més aviat possible, i que ara s’estan enllestint els detalls per poder-lo adjudicar. Aquest quiosc serà el primer d’una sèrie d’adjudicacions d’espais d’aquest tipus que, a hores d’ara, estan buits. La regidora Pilar Castillejo va aclarir que no es va celebrar la Mostra Gastronòmica al passat Sant Jordi a la Rambla perquè el Gremi d’Hostaleria no va voler continuar. El Gremi al·legava que representava massa feina pels guanys posteriors, i que no compensava econòmicament als establiments participants. L’alcalde José María Osuna va anunciar que les obres de l’aparcament soterrat del CAP II ja estan enllestides, però que els responsables del centre sanitari no volen que se’n faci un mal ús i, per tant, han demanat que es trobi el mecanisme per tancar-lo a les nits. Per aquesta raó, el pàrquing encara no s’ha obert. Osuna també va avançar que s’està treballant en un conveni amb els responsables del CAP perquè la Policia Local pugui intervenir en les seves instal·lacions, per exemple, en aquells vehicles que aparquin en el lloc reservat de les ambulàncies.

Continua la negociació amb l’Impsol
Per últim, va prendre la paraula la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca (PAH) a través del seu portaveu, José Villacañas, que va indicar que els semblava “inversemblant” que només s’hagin destinat 15 habitatges a emergència habitacional en règim de lloguer social. La PAH va demanar que aquesta xifra es dobli. Villacañas va explicar que tenen sis famílies en una greu situació, i va demanar que se’ls reallotgi com més aviat millor. La regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va explicar que l’Ajuntament continua negociant amb l’Impsol la manera com gestiona els pisos que posarà en règim de lloguer social, i va assegurar que l’equip de govern exigeix a l’Impsol “responsabilitats de cara a la ciutadania i que s’impliqui, que deixi un mínim d’habitatges de lloguer social”. També va indicar que l’Ajuntament té una partida destinada a ajudes del lloguer en general de 30.000 euros, i hi ha una altra d’ajuts econòmics que compta amb 160.000 euros, i que en cas de necessitar-la es pot comptar amb ella. Per últim, va assenyalar que el govern se sent “satisfet per haver desbloquejat a la zona de Pinetons la situació de gairebé 100 pisos buits de protecció oficial, que fa massa temps que estan inactius”. Tant la regidora com l’alcalde José María Osuna van voler deixar clar que la resolució d’aquesta situació i l’esforç econòmic que comporta no és responsabilitat de l’Ajuntament, ja que són pisos de l’Impsol; però també va deixar clar que, si en algun moment, el consistori ha d’aportar una suma econòmica per aconseguir aquests pisos de lloguer social, el govern farà l’esforç en la mesura del que sigui possible.

BUSCAR PER DIA

abril 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

BUSCAR PER MES

Arxius