Skip to content
Menu
El 7è Art de Talia 05/03/2024

EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 781 – data d’emissió: 5-3-2024

  • ANIVERSARIS: 25 anys de la mort del director Stanley Kubrick i 15 anys de la mort de l’actor i humorista Pepe Rubianes.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents: Scratch (de Daniel J. Meyer. Obra al teatre Auditori de Ripollet. No vista); Voltaire-Rousseau. La disputa (de Jean-François Prévand. Dir.: Josep M. Flotats. Teatre Romea); Entrevistes breus amb dones excepcionals (de Joan Yago. Dir.: Mònica Almirall. Teatre Nacional de Catalunya. Sala Petita); Pa amb tomàquet, el demà (de Jana Serra. Dir.: Charlie Mills. El Maldà); L’imperatiu categòric (de/dir.: Victoria Szpunberg. Teatre Lliure de Gràcia) i espectacle de dansa Faun/Noetic (Ballet du Grand Théâtre de Genève. Coreografia de: Sidi Larbi Cherkaoui. Gran Teatre del Liceu). Repàs cartellera: Ripollet, Cerdanyola del Vallès; Sant Cugat del Vallès; Montcada i Reixac; Manresa i Barcelona.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort dels intèrprets següents: Josefina Güell; Micheline Presle; Kenneth Mitchel i Don Murray. 
  • ESTRENES DE CINEMA: Crítiques dels films següents: La estrella azul (Javier Macipe); Dune: parte dos (Denis Villeneuve); Dream Scenario (Kristoffer Borgli). Films a plataformes: Nimona (Nick Bruno, Troy Quane); American Fiction (Cord Jefferson). Films estrenats i no vistos: Dos chicas a la fuga; Not a Pretty Picture; Tótem; Guadalupe: Madre de la Humanidad i La aventura infinita. Repàs de cartellera: Cine-Club Xicnèfils de Cerdanyola del Vallès; Centre Cívic Urgell; Gran Sarrià Musical, Doc del mes i Filmoteca de Catalunya. Notícies: Exposicions de cinema a Barcelona: Record de visitants a la exposició Pixar del Cosmocaixa; Exposició Top Secret: Cinema i Espionatge al Caixaforum; Harry Potter: The Exhibition al Port Vell; Chantal Akerman. Encarar la imatge i Fernand Deligny. Elogi de l’asil, al Virreina Centre. Propera inauguració d’exposició sobre Tim Burton. Cancelació del festival de cinema israelià Seret als cinemes Girona. Palmarès dels Premis YoGa i breu comentari sobre les nominacions als Oscar (entrega dia 10).
  • TEMES MUSICALS:. De les bandes sonores dels films següents: 2001, una odisea del espacio (Tema: Also Sprach Zarathustra, de Richard Strauss); Espartaco (música d’Alex North. Tema: Main Title); Lolita (música de Nelson Riddle. Tema: Lolita Ya Ya); Barry Lyndon (tema tradicional dels British Grenadiers); El resplandor (música de Wendy Carlos i Rachel Elkind. Tema principal); La naranja mecánica (Tema: Ode to Joy (de Ludwig Van Beethoven); Tempestad sobre Washington (música de Jerry Fielding. Tema: Advise and Consent); La estrella azul (tema: Apuesta por el rock and roll, grup Mas Birras); Dune: parte dos (música de Hans Zimmer. Temes: Worm Ride i The Emperor); Dream Scenario (cançó: City of Dreams de Talking Heads); American Fiction (música de Laura Karpam. 1 tema. Banda sonora nominada a l’Oscar). Los asesinos de la luna (música de Robbie Robertson. 1 tema. Banda sonora nominada a l’Oscar). Del musical: West Side Story (música de Leonard Bernstein. Lletres de Stephen Sondheim. Tema: Maria, cantat per Josep Carreras. Original cast recording, 1984). I cançó: My Way cantada per Nina Simone, inclosa en l’obra L’imperatiu categòric.

BUSCAR PER DIA

març 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

BUSCAR PER MES

Arxius