Skip to content
Menu
Ple Municipal 22/02/2018

L’Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, dia 22, el Ple Ordinari del mes de febrer. Es van aprovar els tres punts de l’ordre del dia i cinc mocions, entre elles, en destaca una en suport a la vaga feminista del 8 de març i una moció d’urgència per demanar la baixada de ràtios a les línies de P3 del municipi.

Després del despatx d’ofici, es va debatre la modificació de l’ordenança fiscal per a la prestació de servei esportius per a l’exercici 2018. Aquest punt es va aprovar gràcies als vots de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, ERC i PP. El PSC es va abstenir i Ciutadans i PDECAT van votar en contra. Xavier Peñarando, regidor del PDECAT, explicava que el seu vot era en contra “perquè no s’ha fet un expedient amb totes les ordenances com es fa cada any”.

Els altres dos punts de l’ordre del dia també van quedar aprovats. La modificació del preu públic dels Serveis Culturals i de lleure del Patronat Municipal de Cultura va quedar aprovada amb el vot a favor d’ERC i les abstencions de la regidora no adscrita i el PSC. PDECAT, PP i Ciutadans van votar en contra.

El nou reglament del Defensor/a de la Ciutadania també va quedar aprovat. Des del PP, es va criticar “la poca previsió del govern” i per això la seva posició va ser l’abstenció. L’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, responia que a ell tampoc li agradava “aquesta situació d’estar sense una figura escollida i definida”. “S’ha explicat en diverses reunions que no ha estat possible trobar ningú que volgués ocupar aquest lloc”, explicava Osuna. També s’ha mostrat crític amb el PP i els ha animat a buscar algú ells també.

Un ple de febrer on destaquen diverses mocions conjuntes
Pel que fa a les mocions, destaquen l’aprovació d’una moció en suport a la vaga feminista del 8 de març, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, per tal de facilitar a totes les treballadores que ho vulguin poder-s’hi adherir i fer una aturada en els seus llocs de treball. La moció va ser presentada de forma conjunta per les formacions del PSC, ERC-Junts per Ripollet i Decidim. Lurdes Serra, regidora d’ERC, va ser l’encarregada de llegir el punt i va reivindicar la importància de continuar amb les polítiques de conciliació laboral i familiar i el dret de la dona sobre el seu propi cos, així com va fer palès el fet que moltes de les tasques que fan les dones no són reconegudes encara avui en dia.

La moció va quedar aprovada amb els vots a favor de la regidora no adscrita i el PDECAT i amb les abstencions del PP i Ciutadans. Des del PP i Ciutadans, es va dir que no s’hauria de barrejar el tema de la dona amb ideologies polítiques. La regidora del PSC Maria Lladó contestava així després del torn d’intervencions: “La moció ha estat més ambiciosa que el 8 de març. No oblidem que el 50% de la població som dones. Si la dona s’atura, s’atura el món. No és només per paralitzar el consum, sinó que és per fer evident que moltes de les injustícies les vivim les dones”.

Una moció demana la baixada de la ràtio a P3
Les altres mocions que es van aprovar van ser una en rebuig a l’augment de les tarifes del transport públic a la regió metropolitana de Barcelona, presentada per Ciutadans. Va quedar aprovada amb els vots a favor de Mònica Laborda, PSC i Decidim i amb les abstencions de PDECAT, ERC i PP.

També va quedar aprovada per unanimitat la moció per reforçar la línia E4 de bus, presentada conjuntament pel PSC, ERC-JpR i Decidim. Davant de la massificació de la línia de bus exprés que connecta Ripollet amb Barcelona, es treballarà per posar un altre vehicle i que reforci sobretot l’hora punta entre les 6.20  h i les 9 h.

D’altra banda, es van portar a debat dues mocions per un sistema de pensions més just: una la presentava PSC i l’altra, ERC-JpR. Finalment va quedar aprovada la moció presentada pel PSC, per establir un sistema de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. La moció va comptar amb 10 vots a favor, mentre que la d’ERC en va tenir 9.

Per últim, es va aprovar una moció d’urgència per demanar la baixada de la ràtio a P3 de les escoles del municipi, amb els vots a favor d’ERC, PDECAT, Ciutadans i PSC i amb les abstencions de Mònica Laborda i el PP. Luís Tirado, regidor i portaveu del PSC Ripollet, va fer èmfasi en la importància de l’educació en el municipi “per tal de millorar la renda per càpita que té Ripollet”. “Apostem per una baixada de ràtios i no volem que es tanquin línies de P3, que és la proposta que sembla que té el Departament d’Ensenyament sobre la Taula”, explicava Tirado.

BUSCAR PER DIA

febrer 2018
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

BUSCAR PER MES

Arxius