Skip to content
Menu
Ple Municipal 25/01/2018

Aquest dijous, ha tingut lloc el Ple Municipal ordinari de gener, que va aprovar dos punts de l’ordre del dia i una moció presentada pel grup municipal del PSC.

Després del despatx d’ofici, es va debatre l’inici de l’expedient administratiu per a l’estudi de l’establiment de l’activitat econòmica i servei públic de l’Escola de Música de Ripollet. Oriol Mor, regidor de Cultura, va ser l’encarregat de presentar el punt, aprovat per unanimitat. Es crearà una comissió paritària, amb tècnics i representants polítics, que tindrà tres mesos per elaborar l’expedient corresponent. Actualment, l’Escola de Música està subvencionada pel Patronat de Cultura i gestionada per la Societat Coral “El Vallès”. Segons Mor, l’esperit amb què inicien aquesta comissió entén “l’Escola de Música no només com un espai de formació reglada, sinó com un servei per Ripollet del que puguin ser partícips contra més gent millor”.

Tots els grups polítics amb representació plenària van votar a favor de l’inici d’aquest expedient. El regidor del PDECAT, Xavier Peñarando, va definir el servei com “un servei no elitista, que vol fomentar la música des del seu vessant formatiu d’iniciació”. A més, també va posicionar-se al costat del govern local en referència al model que prendria aquest servei: “Defensem la no municipalització del servei, sinó la col·laboració amb associacions locals i la societat civil”.

Lurdes Serra, regidora d’ERC, va celebrar aquest primer pas, tant per la creació de la comissió com per l’aposta del govern per establir el servei. El regidor del PP, Víctor Diéguez, ha destacat que aquesta determinació obre la possibilitat de “rebre ajuts d’administracions supramunicipals per aquest servei tan important que és l’Escola de Música”. El grup municipal de Ciutadans, en paraules de Josep Gavarra, també va qualificar “d’altament positiu” aquest primer pas.

Oriol Mor va tancar el debat d’aquest punt elogiant la gestió de la Societat Coral “El Vallès”, “gràcies a la qual ens hem adonat que aquest servei funciona i és necessari”.

Allargat el període d’estudi de la gestió de l’aigua
L’altre punt destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació de l’expedient administratiu d’estudi per adoptar l’acord de la forma de gestió del servei de subministrament d’aigua a Ripollet. Aquesta comissió paritària, que estudia la forma de gestió idònia de l’aigua al municipi, ja està en marxa però, donada la complexitat del tema, s’han excedit els tres mesos que la llei permet a la comissió estar vigent i calia tornar a aprovar la continuació d’aquesta. El punt es va aprovar amb el vot a favor de la regidora no adscrita Mònica Laborda, el PDECAT, ERC i PSC. PP i Ciutadans van abstenir-se.

El PDECAT i PP, tot i els seus vots, van voler avançar la seva oposició al final que l’equip de govern vol per a aquest servei: la municipalització. El PP ho justificava dient que “aquesta negociació no suposarà una millora del servei ni millores econòmiques”, mentre que el PDECAT va destacar la complexitat que representaria la municipalització del servei: “Aquí no es gestiona només personal com en altres serveis”, explicava Peñarando. Els regidors de Ciutadans també van mostrar-se “escèptics tant en la forma d’organització que proposa el govern com en la utilitat de la comissió”.

El finançament de les escoles bressol, protagonista de la moció del PSC
El grup municipal del PSC va presentar una moció per exigir a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les Escoles Bressol. Va quedar aprovada per unanimitat, tot i que va despertar un debat polític protagonitzat per PSC, ERC i PDECAT al voltant de l’aplicació de l’Article 155. L’alcalde José M. Osuna va posar punt final al debat fent referència a l’infrafinançament dels municipis i a la conveniència de crear nous espais de debat polítics fora de la sala de plens.

La residència torna al punt de ‘Precs i preguntes’
Al punt de precs i preguntes hi van haver dos temes destacats. El regidor de Ciutadans, Francisco Javier Tapia, va interessar-se per l’estat del projecte de la residència per a la gent gran i l’Hospital Ernest Lluch. L’alcalde va anunciar que ja s’ha adjudicat el procés participatiu de la residència, l’inici del qual està previst pel pròxim mes. Tot i això, ha fet referència a l’aplicació de l’Article 155, que ha provocat que “les negociacions amb la Generalitat hagin quedat tallades d’arrel” pel que fa a l’Hospital i a l’Institut. En el cas de la residència, se segueix treballant amb tècnics i treballadors de la Generalitat, “però no hi ha cap interlocutor polític a l’altra banda per prendre una decisió al respecte”, explicava Osuna.

A petició del PP, l’alcalde va explicar que, després de la crema de contenidors i cotxes al barri de Tiana, de moment tractats com a dos fets aïllats, s’han incrementat les tasques de vigilància de la Policia Local. Tot i la coordinació de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Osuna ha fet una crida a la col·laboració ciutadana.

BUSCAR PER DIA

gener 2018
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

BUSCAR PER MES

Arxius