Skip to content
Menu
Camps de cotó 09/06/2024

Shaw va sorgir als anys seixanta, tocant amb Eric Dolphy, on va recollir una part del fraseig angular del saxofonista alt. va ser elogiat per Miles Davis famosament per tenir un enfocament veritablement fresc del seu instrument, que es basava en part en la tendència de Shaw a col·locar intervals inusuals i amplis en les seves línies. També tenia un to lineal i punyent i una habilitat per a composicions memorables. Shaw va fer un aprenentatge amb Horace Silver, Chick Corea, Art Blakey, Max Roach i altres, abans de sortir com a líder als anys setanta. Els seus punts forts es van unir amb el poder quan va signar amb Columbia Records el 1977, publicant el millor àlbum de jazz de Down Beat de 1978, Rosewood.
El Quintet Woody Shaw el 1982 el qual escoltarem avui comptava amb una secció rítmica experimentada; Mulgrew Miller al piano, el baixista Stafford James i el bateria Tony Reedus i el trombonista Steve Turre .
El conjunt en viu que aquí us he seleccionat presenta quatre meravelloses melodies de Shaw, cadascuna de les quals inspira una improvisació fascinant. Cada segon de les melodies s’il·luminen a les mans del pianista,Mulgrew Miller. Tot el concert està situat sobre uns atractius acompanyaments de bateria i un conjunt d’acumulacions lliures. L’uníson entre Shaw i Turre sobre els temes sona (el famós Shaw tenia un to perfecte i sempre sona clarament afinat) i, quan entren en harmonia, el color contrastat és més que notable. Tots els solos de Shaw aquí és particularment convincent, ja que salta per quintes i quatre vegades sovint, desafiant la física del seu propi instrument. Straford James també té un bonic discurs en aquest concert, i un diàleg amb el piano de Miller, essencialment, que és virtuós i alhora conversador.
Tres temes llargs com «Katrina Ballerina» «Joshua C» i una part del tema «Sunbath» son un testimoni etern e incomparable de la vàlua d’aquest gran músic i tots els seus companys de Quintet.
Tot i que Shaw era una estrella en aquest moment, el més important que va fer amb la seva fama de Columbia Records va ser reunir una banda amb tant de talent. Escoltar-los a plena feina aquí en aquest concert és una alegria. La trista coda de la història és que, només set anys després d’aquest concert a Hamburg, la salut de Shaw s’havia deteriorat tan terriblement que va tornar d’Europa en cadira de rodes, patint una malaltia ocular degenerativa i dels problemes associats a dècades d’addicció a l’heroïna. .
Va morir per complicacions de ser atropellat pel metro de Nova York quant tenia tan sols quaranta-quatre anys. Tot plegat fa que una nova gravació de Shaw sigui molt més preciosa sempre que el tornem a recordar.

Recorded January 13, 1982 at Onkel Pö’s Carnegie Hall, Hamburg, Germany

2ª Part-Herbie Mann Quintet
Cinc anys després de la seva aparicio de la seva carrera en directe a THE VILLAGE GATE, el flautista Herbie Mann va tornar a aquell recinte de Greenwich Village per gravar un concert amb una formació diferent – ara amb la futura superestrella Chic Corea i un discurs també absolutament diferent.

Herbie Mann -Flauta , Chick Corea-piano ,John Hitchcock- Trombo , Earl May- Baix Carlos”Patato” Valdes- Congas i Batería

La música de Mann encara es basava en el jazz llatí que havia passat anys explorant, però en lloc dels ritmes frenètics de la música afrocubana o la samba, el pols rítmic en aquest concert és decididament més relaxat. A la peça central, interpretació de vuit minuts de l’estàndard del gospel “Motherless Child”, l’ambient és un soul directe, amb una composició bluesy de Corea i un llarg i suausolo de flauta de Mann.

24 de maig de 1961 Ubicació de la gravació The Village Gate, Nova York

BUSCAR PER DIA

juny 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

BUSCAR PER MES

Arxius