Skip to content
Menu
Ple Municipal 24/09/2020

El Ple Municipal va aprovar ahir el nou sistema de recollida selectiva porta a porta, un dels contractes més importants de l’Ajuntament, amb els vots a favor de Decidim, SOM Ripollet i el des d’ahir regidor no adscrit Eugeni Montanuy. El PSC s’hi va abstenir, reclamant que el canvi al porta a porta es faci progressivament i no de cop, mentre que Ciutadans hi va votar en contra argumentant que és “un plantejament lluny del consens veïnal”. La primera tinent d’alcalde Pilar Castillejo va argumentar que actualment es recicla “una tercera part dels residus dels ripolletencs”, i és un percentatge que “cal capgirar” per tal d’evitar sancions a la ciutat que repercutiríen als ciutadans. Castillejo va assegurar també que aquest nou sistema “repercutirà en més beneficis per qui recicli bé”.

També es va aprovar una modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2021, que s’ha elaborat en el marc de la situació post pandèmia i la incògnita de si es rebran les subvencions promeses pels ens supramunicipals. Va rebre els vots favorables de Decidim, SOM i Montanuy, mentre que Ciutadans hi va votar en contra i el PSC s’hi va abstenir reclamant una rebaixa de la taxa de l’IBI que compensi la pujada dels valors cadastrals.

També es va aprovar el nou reglament del nomenclàtor, amb l’exposició d’Ainara Tatché de Jovent Republicà i els vots favorables de totes les forces excepte el contrari de Ciutadans; la presència de Pilar Castillejo com a representant a l’AMB en substitució de Montanuy, amb els vots de Decidim, SOM i Montanuy, el vot contrari del PSC que va argumentar “falta de diàleg” i l’abstenció de Ciutadans, i una petita modificació de crèdits per valor de 1.159,59 € per fer front a la quota de l’Associació de Municipis per l’aigua pública, amb els vots de Decidim, SOM i Montanuy i l’abstenció de PSC i Ciutadans. Pel que fa a les mocions, es van aprovar la presentada pel PSC sobre escoles segures, amb els vots favorables de totes les forces i l’abstenció de Montanuy, i les dues de decidim sobre maltractament animal i millores del transport públic, totes dues per unanimitat; mentre que la presentada per Ciutadans i PSC sobre l’ocupació no va rebre prous suports com per tirar endavant al rebre el vot negatiu de Decidim i Montanuy malgrat el vot favorable de les forces proposants i SOM Ripollet.

BUSCAR PER DIA

setembre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

BUSCAR PER MES

Arxius