Skip to content
Menu
Ple Municipal 10/10/2019

El Ple Extraordinari d’ahir va aprovar inicialment les ordenances fiscals per l’any 2020, amb els vots a favor del govern i d’Esquerra, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Ciutadans. Són unes ordenances continuistes, amb algunes novetats.

Les principals novetats, segons va explicar Pilar Castillejo, primera tinent d’alcalde i regidora d’Economia, són les bonificacions en un 80 per cent de l’IBI als habitatges que s’incorporin a la borsa de lloguer de l’Ajuntament, un recàrrec del 50 per cent d’aquest impost als grans tenidors de pisos buits, bonificacions als treballs de retirada d’amiant, modificacions a les taxes d’ús dels serveis esportius, l’eliminació del preu del KFTÍ, l’augment de la taxa de llicències als salons de joc per desincentivar la ludopatia i l’eliminació del preu per expedició de documents pels informes vinculats al reagrupament familiar.

Eugeni Montanuy, d’Esquerra, va argumentar el vot favorable per la “responsabilitat política” dels acords programàtics, el PSC es va abstenir per la moció negociada amb el govern per reduir l’impacte en l’IBI de les modificacions cadastrals, i Ciutadans va votar en contra per l’augment en les tarifes esportives i la que consideren falta de voluntat del govern per comptar amb les propostes dels altres partits. Tal com va explicar posteriorment Castillejo, ara comença el període d’al·legacions per part de les forces del consistori per “garantir la col·laboració” de totes elles.

També es van aprovar inicialment la dissolució dels patronats municipals de Cultura, Ocupació i Esports, amb els vots favorables de totes les forces presents excepte Ciutadans, que es va abstenir. SOM Ripollet no va assistir al Ple.

BUSCAR PER DIA

octubre 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

BUSCAR PER MES

Arxius