Skip to content
Menu
Ple Municipal 13/06/2015

Aquest dissabte, 13 de juny, la sala de plens de l’Ajuntament de Ripollet s’ha quedat petita per tal d’acollir el nombrós públic assistent a l’acte de constitució del nou consistori, on José María Osuna ha estat investit nou alcalde de Ripollet. Osuna, cap de llista per Decidim Ripollet, ha aconseguit 10 vots, ja que ha comptat amb el suport dels seus nou regidors més el vot de Lurdes Serra, d’ERC, que ha retirat la seva candidatura.

L’alcalde sortint, Juan Parralejo, que presidia la mesa d’edat, en ser el regidor de major edat, juntament amb Oriol Mor, el més jove, ha estat l’encarregat d’anunciar Osuna com a nou alcalde, qui tot seguit ha acceptat i jurat el seu càrrec. Ja com a alcalde de Ripollet i un cop els portaveus dels diferents grups municipals han pres la paraula, Osuna ha fet el parlament final, que ha iniciat assegurant que la vara d’alcalde era de tot el poble, entenent l’Ajuntament com una eina al servei de la ciutadania. El nou alcalde ha afirmat que “comença una nova etapa per Ripollet que afrontem amb moltes ganes i idees”. Un repte que asseguren serà difícil, però que esperen aconseguir amb tota la ciutadania. En el seu discurs Osuna ha volgut agrair la seva dedicació a l’alcalde i el govern sortint, a més de saludar les poblacions veïnes, que també viuen “una situació històrica de canvi”. Declarat “obertament anticapitalista”, el nou alcalde ha assegurat que la seva prioritat són els problemes socials. Osuna creu que “no tot ha de passar pels polítics i tècnics”, fent referència a moviments com la PAH. Tot i això, ha fet un reconeixement a tots els treballadors de l’Ajuntament, així com a les persones que “s’han mobilitzat i lluitat per Ripollet”, les que han arribat al municipi d’altres ciutats o països, la gent jove i els avis i àvies de Ripollet. Osuna, que ha demanat als ciutadans que siguin exigents amb el govern, ha tancant el seu discurs amb la frase “que el poble mani i el govern obeeixi”.

Durant el seu discurs, Pilar Castillejo també ha donat algunes pinzellades de les que seran les prioritats del nou govern de Decidim, que volen portar a terme amb “rigor, exigència i transparència”. Com ja havia explicat la formació, Castillejo ha assegurat que es farà una auditoria dels comptes municipals i es treballarà per la creació dels consells de Cultura i Esport, els pressupostos participatius i “intentar l’impossible” en temes com el transport públic, l’hospital o el soterrament de l’autopista, així com la municipalització de serveis, sempre amb l’ajuda dels ciutadans i els treballadors municipals. Tenir un poble net, un nou model de Festa Major i una gestió diferent dels serveis són altres de les prioritats del nou govern.

Des de la segona força més votada, el PSC, Juan Parralejo, alcalde de Ripollet dels darrers 14 anys, ha assegurat que “deixen un municipi sense problemes heretats de l’anterior govern”, destacant la feina feta durant els governs socialistes. Parralejo ha desitjat a Jose María Osuna “molta sort per governar”, tot assegurant que “no és fàcil, sobretot per l’escassetat de recursos” i ha explicat que estaran atents al compliment dels seus compromisos amb els veïns.

Josep Gabarra, portaveu de C’s, ha felicitat l’alcalde i ha expressat la seva “satisfacció i orgull” de poder tornar a l’Ajuntament. Després de recordar algunes persones que han format part de la història de la política local, com ara Magda Guiu, Carles Ferré o Julio Turmo, ha explicat que creuen que és bo que es pugui passar de l’oposició al govern. Gabarra ha donat al nou govern “100 dies de gràcia”, per tal de demostrar “el seu talant i les polítiques que sempre han defensat”.

Víctor Diéguez, portaveu i únic regidor del PP, ha donat les gràcies als seus votants, com la resta de grups i ha expressat el seu desig que el nou govern suposi “un punt d’inflexió”, tot demanant que els diferents grups tinguin “les mateixes oportunitats d’expressar-se en igualtat de condicions” i esperant arribar a acords “en qüestions locals i no generals”.

Lurdes Serra, d’ERC, ha començat felicitant el nou alcalde, a qui havia votat “com a gest de confiança”. Serra ha expressat la seva satisfacció per tornar a l’Ajuntament en solitari, fet que no passava des de la 2a República i ha destacat que hi ha molts punts programàtics que comparteixen amb Decidim, com ara la participació ciutadana, la transparència i el consens, així com la justícia social. Serra, a més, ha assegurat que “el progrés social ha d’anar de la mà del procés d’independència”.

Per últim, Xavier Peñarando, portaveu de CiU, ha agraït els suport dels seus votants i ha explicat que passa del govern a l’oposició “amb el mateix esperit constructiu, amb ganes de sumar i no de restar i portar solucions als problemes”. Peñarando ha assegurat que faran una oposició “seria i responsable” i demana “respecte a les discrepàncies i a les persones”.

BUSCAR PER DIA

juny 2015
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

BUSCAR PER MES

Arxius