Skip to content
Menu
L’Hora Del Te 09/02/2012

El director teatral Joan Lluís Bozzo va visitar els estudis de Ripollet Ràdio com a convidat del programa L’hora del te, espai realitzat per Albert Castro. Bozzo va parlar sobre el seu darrer espectacle musical, Cop de Rock, al Teatre Victòria i va repassar la seva prolífica i exitosa carrera amb Dagoll Dagom i la seva vinculació amb Ripollet, on durant anys va assajar amb la seva companyia.

Biografia


Joan Lluís Bozzo es va interessar pel teatre quan era un adolescent, fent petits papers d‘Els Pastorets en els ‘Lluïsos de Gràcia’ de Barcelona. Als 17 anys va començar a dirigir els seus propis espectacles i, posteriorment, va ingressar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va estudiar Filologia Catalana. El 1971 va fundar la ‘comuna teatral’ amb la qual va recórrer totes les poblacions de Catalunya fent teatre de carrer. L’any 1973 s’incorpora al món professional amb la companyia de Pau Garsaball fent d’ajudant de direcció a l’obra Berenàveu a les fosquesde J. M. Benet i Jornet. Uns anys després va obtenir un gran èxit de públic al dirigir Les Troianesd’Eurípides-Sartre amb un grup semiprofessional que ell mateix va formar a la Universitat. Després va treballar com a actor en diversos muntatges teatrals i també a la televisió. A inicis de 1978 s’incorpora a Dagoll Dagom, on va participar com a actor i membre de l’equip aAntavianaLa nit de Sant Joan i Glups!. Seguidament, es va encarregar de la direcció dels espectacles de la companyia: El Mikado, Mar i cel, Flor de nit, T’odio, amor meu, Pigmalió, Els pirates, Cacao, Poe, La Perritxola, les reposicions de Mar i cel i El Mikado; així com les sèries televisives Oh, Europa!, Oh, Espanya!, La memòria dels cargols, i Psico-express, les quals va coprotagonitzar i en què també va participar en la confecció del guió.
Recentment, ha dirigit dues temporades de la sèrie La Sagrada Família per a TV3. També ha dirigit altres espectacles com Sin palabras, de Pepe Rubianes, La botiga dels horrors, Quartetto da cinque, Estrips, El retaule del flautista i Maror per al Centre Dramàtic de la Generalitat; i les òperes Don Pasquale, de Donizetti, L’any de Gràcia, de A. Sardà, i Rigoletto de Verdi. A més de la tasca que porta a terme a Dagoll Dagom, ha dirigit altres events com l’entrega del premis Max, la cerimònia oficial d’inauguració i cloenda de la Expo 2008 a Saragossa i la cerimònia d’homenatge a Pepe Rubianes al Palau Sant Jordi. Recentment, ha dirigit El llibertí i el musicalsBoscos Endins, Aloma i Cop de Rock, aquest últim actualment en cartellera al Teatre Victòria de Barcelona. És autor del llibre Còmica tribu i de l’obra teatral Còmica Vida i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

BUSCAR PER DIA

febrer 2012
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

BUSCAR PER MES

Arxius