Skip to content
Menu
Ripollet Documentat 27/06/2023

ARQUEOLOGIA I CUINA: DEL JACIMENT AL PLAT

L’arqueologia i la cuina han estat el fil conductor de l’entrevista amb  Juana Maria Huélamo, que ha fet un repàs de diversos plats, ingredients, mètodes d’elaboració o també de recipients que s’han utilitzat per cuinar o conservar aliments al llarg dels segles i des de l’Antiguitat.

Huélamo ha exposat i mostrat gràficament diversos plats, condiments o recipients que l’empresa Kuanum divulga mitjançant tallers, exposicions o conferències. També ha fet menció a preparats com el “garum”, begudes com l’aigua de civada o la tisana i altres condiments o tècniques per conservar els aliments com l’arrop (un antecedent dels sulfitos i que és fonamental per a conservar el vi). També ha fet menció al “pulveris papae Benedicti de Luna” o tisana del Papa Luna (Benet XIII), decocció que també ha estat recuperada durant els últims anys després d’una recerca d’arxiu.

BUSCAR PER DIA

juny 2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

BUSCAR PER MES

Arxius