Skip to content
Menu
Ple Municipal 30/06/2022

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous, 30 de juny, al vespre ha aprovat per unanimitat el Projecte de remodelació del Parc 1r de Maig, per un cost total d’1.177.621,67 € (sense IVA). Aquest és un dels diversos punts que s’han debatut en la Sala de Plens amb l’aforament pràcticament ple. Les persones interessades poden tornar a escoltar-lo o veure’l complet a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Després dels primers punts de tràmit, la Defensora de la Ciutadania, Núria Blasco Yuste, ha presentat la Memòria de 2021, on queda palesa tota l’activitat de la institució que representa, amb un total de 53 actuacions. Núria Blasco ha rebut la felicitació i el reconeixement a la seva tasca per part de tots els grups municipals i el regidor no adscrit. Tot seguit, s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups les festes locals de Ripollet per al pròxim any, que seran dilluns 29 de maig, com a festivitat de la segona Pasqua, i dilluns 28 d’agost dins de la Festa Major de la ciutat.

També s’ha aprovat per unanimitat de forma inicial el Reglament i la creació de la Comissió de Garanties, que té l’objectiu de vetllar perquè qualsevol mitjà de participació promogui la llibertat i la igualtat de les persones que en prenguin part. El següent punt que s’ha debatut ha estat la modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Ripollet, amb la creació de vuit places, amb l’objectiu de reduir la temporalitat; així com la modificació de la Relació de llocs de treball. El punt ha rebut el vot favorable de Decidim i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Som Ripollet, Ciutadans i el PSC. També ha tirat endavant per unanimitat la revisió de preus del contracte de serveis de conservació, neteja i manteniment d’espais verds de Ripollet a l’entitat Jardinet SCCL, per un import de 19.419,43 €.

El Ple Municipal ha aprovat amb el vot favorable de Decidim i el regidor no adscrit, i l’abstenció del Partit dels Socialistes, Ciutadans i Som Ripollet, una modificació de crèdits, per augmentar les partides de subministrament energètic i ajuts econòmics, entre altres, per un valor de 919.742,00 €. També s’ha aprovat la modificació d’alguns Preus Públics per al 2022, com ara els serveis de l’Escola Municipal de Música, on s’introdueix la tarifació social. El punt ha tirat endavant amb els vots de Decidim, el PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Ciutadans. El següent punt s’ha aprovat per unanimitat. Es tracta de l’acceptació de dues al·legacions a la Modificació del Pla General Metropolità, que permetrà reservar el 30% dels habitatges de nova creació, per a que siguin habitatges de protecció pública.

El Ple Municipal ha aprovat el Projecte de remodelació del Parc 1r de Maig, redactat per l’arquitecta Marta Papal Servole. L’execució del projecte té un cost total d’1.177.621,67 € (sense IVA). El projecte contempla moltes de les propostes sorgides durant el procés participatiu sobre la reforma del parc, tal com ha assenyalat el regidor de Via Pública, Fran Sánchez, qui també ha indicat que el parc patia “una imatge de deixadesa”. Així doncs, el projecte de renovació contempla jocs d’aigua, elements de gimnàstica, mobiliari adequat i l’ampliació de la zona d’estada amb vegetació i ombres. El punt ha estat aprovat per unanimitat.

Tot seguit, tots els grups municipals han votat a favor de l’adhesió del consistori a l’associació “Red de Ciudades por la Bicicleta”, una entitat que fomenta l’ús de la bicicleta a les ciutats.

En arribar a l’apartat de les mocions, el Ple ha viscut la situació més tensa de tota la tarda. A l’inici de la sessió, unes desenes de persones s’han manifestat davant de les portes de l’Ajuntament per protestar contra el nou sistema de recollida de residus Ripollet Aporta. Arribats a aquest punt, el grup municipal de Ciutadans ha presentat una moció per instar la suspensió temporal de la implantació del sistema de recollida d’escombraries. La moció s’ha rebutjat amb el vot favorable de Ciutadans, Som Ripollet i el PSC, i el vot en contra de Decidim i el regidor no adscrit.

Els grups de l’oposició han mostrat el seu malestar amb el nou servei i el seu recel a l’eficàcia del nou sistema. La regidora de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, ha fet una extensa explicació del sistema, resolent alguns possibles dubtes que poguessin ser generalitzats. Podeu buscar respostes a dubtes habituals a la pàgina web de Ripollet Aporta. Algunes persones del nombrós públic que quasi omplia l’aforament de la Sala de Plens ha interromput l’explicació diversos cops, i ha expressat les seves preocupacions. L’alcalde José M. Osuna ha hagut d’intervenir, apaivagant els ànims, i ha proposat fer un torn de preguntes i dubtes al final del Ple per a tothom qui estigués interessat.

La següent moció s’ha aprovat per unanimitat i amb l’aplaudiment entregat de tot el públic. Tots els grups municipals conjuntament (Decidim, PSC, Ciutadans, Som Ripollet i el regidor no adscrit, Eugeni Montanuy), seguint l’acord de la Comissió de Nomenclàtor de Ripollet, han presentat i aprovat per unanimitat una moció que acorda que el futur nou pavelló d’esports de Ripollet porti el nom de la jugadora de bàsquet ripolletenca Lucila Pascua. Tots els representants municipals han felicitat per la seva trajectòria la mateixa Lucila Pascua, qui ha assistit al Ple Municipal acompanyada de la seva família i amics més íntims.

Finalment, el Ple Municipal ha aprovat una moció, introduïda d’urgència a l’ordre del dia, per denunciar els tràgics fets ocorreguts a la frontera entre el Marroc i Melilla el passat cap de setmana. Presentada per Decidim, ha rebut el vot favorable del regidor no adscrit, i el vot contrari de Som Ripollet, Ciutadans i el Partit dels Socialistes.

El Ple ha acabat amb el torn de preguntes i dubtes dels veïns i veïnes a l’equip de govern, en el qual s’han preguntat aspectes del nou servei Ripollet Aporta, i també altres aspectes de la ciutat.

BUSCAR PER DIA

juny 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

BUSCAR PER MES

Arxius