Skip to content
Menu
Ple Municipal 27/01/2022

L’Ajuntament de Ripollet va aprovar, aquest dijous 27 de gener, per unanimitat el Reglament Orgànic Municipal (ROM), el document que especifica les diferents normatives que regeixen els grups municipals i els càrrecs electes, tots els seus drets i deures en el funcionament intern del consistori. Es va aprovar després d’acceptar una al·legació del regidor no adscrit. Aquesta al·legació demanava incloure, dins dels supòsits per permetre l’assistència telemàtica al Ple Municipal dels regidors, el fet d’estar de baixa per una malaltia greu.

El següent punt de l’ordre del dia era la modificació d’alguns punts del contracte de serveis de recollida selectiva dels residus urbans. Aquesta modificació no implica un augment del cost del contracte ni canvia el servei de la neteja viària que s’ha posat en marxa aquesta mateixa setmana. La modificació implica, entre altres mesures, l’eliminació de la recollida porta a porta de l’orgànica, si no que es farà en contenidors amb control d’accés. Per altra banda, la recollida del tèxtil sanitari es continuarà recollint cada dia, però amb un sistema de bústies, un petit contenidor que també tindrà el control d’accés identificat. El punt va rebre el vot favorable de Decidim, Som Ripollet i el regidor no adscrit, l’abstenció del Partit dels Socialistes i el vot contrari de Ciutadans.

Per últim, també es va aprovar per unanimitat la constitució d’una Comissió de persones amb discapacitat, un òrgan participatiu i consultiu que, segons va definir el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, servirà “per continuar treballant per dignificar la ciutat”. Aquesta comissió, formada per institucions, entitats i persones particulars, tindrà la funció d’estudiar, proposar i assessorar en l’àmbit de polítiques que poden afectar el col·lectiu de persones amb discapacitat.

En la secció de precs i preguntes, el grup de Ciutadans va preguntar per l’emissió d’una gran fumera de color negre, el passat 5 de gener, a l’Ecoparc 2. La regidora Pilar Castillejo va respondre que el consistori està fent el seguiment d’aquestes emissions. Per la seva banda, el PSC també va preguntar sobre unes pancartes que hi ha al c. d’Anselm Clavé on demanen la dignificació del carrer. El regidor Fran Sánchez i l’alcalde José M. Osuna van explicar que han parlat amb els veïns i que la seva reivindicació se centra en l’excés de velocitat d’alguns vehicles, el fet que les voreres són estretes en alguns punts i que els arbres són molt grans i deixen anar moltes fulles a sobre de teulades d’habitatges. Respecte a l’excés de velocitat s’han executat algunes actuacions per evitar-ho, i alhora s’estan buscant solucions per evitar els problemes que provoquen els arbres.

Durant el Ple Municipal, tant l’alcalde a l’inici de la sessió com els regidors que hi van intervenir van fer arribar la seva felicitació a la portaveu de Som Ripollet, Melodi López, per la seva recent maternitat. Així mateix, al final del Ple, José M. Osuna va tenir unes paraules de record per la commemoració aquest dijous del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

BUSCAR PER DIA

gener 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

BUSCAR PER MES

Arxius