Skip to content
Menu
Ple Municipal 09/07/2020

El Ple Municipal extraordinari i urgent va aprovar per unanimitat la posada en marxa del Pla de Xoc que estableix les bases per a la reparació i recuperació social i econòmica de Ripollet després de la crisi de la COVID-19, elaborat per la Taula del Pla de xoc en què han participat entitats, agents socials i representants de tots els partits polítics del consistori municipal. També van aprovar-se dos punts referents a la reestructuració pressupostària tant per fer front al Pla de Xoc com per reduir la despesa i compensar la baixada d’ingressos, així com una declaració institucional de suport als treballadors de Sintermetal.

L’aprovació del Pla de Xoc va arribar després “d’un mes de molta intensitat, amb molt contingut, diagnosi, debat i acords” dins les diferents taules i subcomissions, segons l’alcalde José María Osuna, que va agrair també la tasca a les persones i entitats que hi van participar. La proposta va rebre el suport unànime del consistori, amb agraïments a la feina de la Taula per part de tots els partits. Eugeni Montanuy, d’ERC, va apuntar que presentar el Pla de Xoc “no era una opció sinó una obligació”, ja que la situació és “límit”. Per part del PSC, Luís Tirado va destacar la col·laboració dels cinc partits més enllà dels colors polítics i va demanar la creació d’una comissió de seguiment del Pla de Xoc, ja que “l’única manera de què això ajudi de veritat és que es compleixi i no es quedi en un paper”. Per part de l’alcalde es va parlar de fer un “seguiment i enriquiment” d’aquest projecte. Osuna va destacar també que “les Taules també han de vetllar pel compliment del Pla de Xoc” i que l’aprovació d’ahir suposa el final d’una primera etapa però que no és un punt i final sinó un punt i seguit “amb un Pla de Xoc que ens ha de guiar de cara al futur”.

Pel que fa a les mesures econòmiques, la primera tinent d’alcalde i regidora d’Economia, Persones, Serveis municipals i Municipalització Pilar Castillejo durant la seva exposició va remarcar que la necessitat d’una actuació era “evident”, amb una retenció de despesa d’un milió d’euros per la que “no queda més remei” en baixar dràsticament els ingressos municipals i haver de complir amb les normes d’equilibri pressupostari. La proposta va rebre també el suport de tots els partits. Josep Gabarra, de Ciutadans, va remarcar que el govern municipal tindrà tot el seu suport “davant una situació excepcional”, i va reclamar la implicació de totes les administracions “o no ens en podrem sortir”. Des del PSC es va criticar que només s’incorporessin 300.000 euros al pla de recuperació, al que la regidora Pilar Castillejo va respondre que ja s’havien anat fent moltes inversions fins ara que no es veuen reflectides en aquesta aprovació.

També es va aprovar per unanimitat una declaració de suport als treballadors de Sintermetal, que van rebre el suport de tots els grups polítics i els seus portaveus a les primeres intervencions.

BUSCAR PER DIA

juliol 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

BUSCAR PER MES

Arxius