Skip to content
Menu
Ple Municipal 26/10/2017

El Ple Municipal va aprovar quatre mocions relacionades amb el procès, el debat de les quals va ocupar gran part de la sessió plenària. El PSC va presentar-ne una per a favor de l’educació, com “una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera”. Va ser aprovada amb el suport de totes les formacions polítiques excepte PP i Ciutadans.

ERC va portar a debat dues mocions: una per exigir la llibertat dels presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i, una altra, de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya l’1 d’octubre. Totes dues mocions van ser aprovades, tot i els vots en contra de PP i Ciutadans i del PSC. Aquest últim, però, va votar a favor a la moció de condemna de la brutalitat policial.

Davant el moment de convulsió política, es va debatre una moció d’urgència per mostrar el rebuig a la suspensió d’autonomia de Catalunya per part de l’Estat i l’aplicació del 155. Aquesta moció, que sorgeix de l’Associació Catalana de Municipis i s’ha presentat a diferents pobles i ciutats de Catalunya, va ser presentada per Mònica Laborda, ERC, PDECAT i DECIDIM. El PP, que reiterava que totes les mocions presentades en relació al procés, de caràcter supramunicipal, robaven temps als temes municipals, va votar en contra i va defensar l’aplicació de l’article 155. Ciutadans també va votar en contra, en defensa de la Constitució, i també el PSC.

Altres acords plenaris

La sessió plenària, que va comptar amb la presència dels 21 regidors, va acordar que el conformen, va aprovar la substitució dels representants del plenari en diferents organismes supranacionals. Es va proposar nomenar Luís Tirado, regidor del grup municipal del PSC, com a representant de Ripollet al Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en substitució a Juan Parralejo. D’altra banda, es va proposar el regidor municipal de Decidim Ripollet Oriol Mor com a representant al Consorci de Normalització Lingüística com a substitut de Maria del Mar Viera. Aquest punt va comptar amb el suport de la regidora no adscrita i el PSC, i l’abstenció de PDCAT, PP i Ciutadans que, tot i estar d’acord amb la proposta, van manifestar la seva disconformitat amb les formes. Escoltem Xavier Peñarando, regidor del PDCAT.

També es van aprovar modificacions de crèdit de la Corporació. En aquest cas, es debatia donar finançament a accions que no estaven previstes. Entre elles hi ha l’estudi del projecte de la gent gran, inversions a l’escola Martinet, millores en la marquesina de la parada del bus de la carretera de Barcelona, separadors i pintures vials pels carrils bicis, la realització d’un pla d’ordenació de recursos humans i un estudi de l’aigua potable. Totes aquestes inversions provenen de sobrants i del pla director de clavegueram, que no es portarà a terme en la seva totalitat.

El punt va ser aprovat amb vots a favor de Mònica Laborda, ERC i Ciutadans i l’abstenció de PSC, que va qüestionar el pla d’ordenació de recursos humans, i del PDECAT i PP, que van manifestar la seva disconformitat amb la inversió municipal de 17.000 euros municipals pel projecte de la gent gran. L’alcalde explicava així aquesta decisió.

Les modificacions de crèdit del Patronat Municipal d’Ocupació, per pertànyer a la xarxa de municipis impulsors del programa de Garantia Juvenil i a la Xarxa de municipis per l’economia social i solidària es va aprovar per unanimitat. I, amb l’única abstenció del PDCAT, també es va aprovar la modificació de crèdits del Patronat Municipal d’Esports que preveu una inversió per al bar del camp de futbol.

La revisió del preu del contracte de serveis de neteja d’edificis municipals en el període entre febrer del 2017 i gener de l’any vinent, quan està previst que s’iniciï la municipalització d’aquest servei, va rebre el vot a favor de tots els grups municipals, a excepció de l’abstenció de Ciutadans.

També es van aprovar dos punts de tràmit referents a parades del Mercat Municipal.

Tots els grups municipals van dedidir portar d’urgència al ple una moció conjunta relativa a la construcció de la residència a Ripollet on s’insta a la Generalitat a continuar els tràmics per convertir-la en una realitat. Tots els grups municipals van votar a favor, excepte el PP, que va abstenir-se per no estar d’acord amb la inversió de municipal de 17.000€.

La regidora no adscrita Mònica Laborda, va presentar una moció que insta la Generalitat a retirar les correccions de la llei de renda garantida de ciutadania. Va ser aprovada amb el suport de Decidim, PSC i Ciutadans i l’abstenció del PDECAT, ERC i PP.

BUSCAR PER DIA

octubre 2017
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

BUSCAR PER MES

Arxius