Skip to content
Menu
Ple Municipal 15/12/2016

El Ple Extraordinari d’aquest dijous, 15 de desembre, va aprovar definitivament les Ordenances Fiscals per a l’any vinent. La proposta va rebre els vots favorables d’Ara Decidim i Ciutadans, l’abstenció d’ERC-JpR, Convergència i la regidora no adscrita, i el vot en contra del PSC i del PP. La tinent d’alcalde d’Hisenda, Pilar Castillejo, va explicar les diferents al·legacions que s’havien recollit en aquesta proposta d’Ordenances. Respecte a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, s’ha recollit parcialment una al·legació de Ciutadans, que demanava rebaixar un 5% totes les tarifes. L’equip de Govern proposava una rebaixa del 2% només per als turismes. Finalment, s’ha aprovat una rebaixa del 2% per a tots els vehicles.

Respecte als vehicles de més de 25 anys, el Govern havia proposat retirar-ne la bonificació. Després de converses amb entitats i particulars, l’equip de Govern ha decidit retirar aquesta modificació. Respecte a la taxa de casaments civils, els grups de PSC, CiU i ERC-JpR van presentar al·legacions. Al final, s’ha intentat trobat un consens i només s’imposarà la taxa a les persones que faci menys d’un any que estan empadronades a Ripollet. El preu serà de 150 i 185 euros, dependent si és laborable o festiu. També s’ha recollit una al·legació de C’s, respecte a la regulació dels pisos buits i la possibilitat d’imposar sancions als grans tenidors que tenen molts pisos buits. Amb aquesta modificació, queden exemptes d’aquesta regulació les persones que tinguin menys de 4 habitatges buits. Pel que fa al preu públic per la prestació del Servei d’Atenció Domiciliària, el grup de Convergència va presentar una al·legació, que s’ha recollit parcialment. Al final no es retirarà aquest preu públic independentment de la renda de l’usuari, sinó que estaran exemptes les persones amb rendes més baixes.

Durant el ple, també es va aprovar la substitució de Francisco Javier Tapia per Caridad Pérez com a representant a la Comissió Informativa de Serveis Centrals. Decidim, Ciutadans, ERC, PP i la regidora no adscrita van votar a favor, mentre que Convergència i PSC es van abstenir. Durant el Ple, també es va aprovar una esmena presentada per Ciutadans en la qual demanava una rebaixa del 2% en el coeficient de l’IBI. Aquesta esmena va ser presentada a darrera hora i va provocar que el president de la sala, l’alcalde José M. Osuna, demanés un recés, que va durar uns tres quarts d’hora, per debatre amb el secretari el procediment que s’havia de realitzar. Els grups de Decidim, Ciutadans, PSC, PP, Convergència i la regidora no adscrita van votar-hi a favor, mentre que ERC va votar en contra. Malgrat aquesta aprovació, Pilar Castillejo va explicar que la intenció del Govern és presentar una proposta la setmana vinent per incrementar aquesta rebaixa en el coeficient de l’IBI fins a un 5%.

BUSCAR PER DIA

desembre 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

BUSCAR PER MES

Arxius