Skip to content
Menu
Ple Municipal 29/09/2016

El Ple Ordinari de setembre, celebrat el 29 de setembre al vespre, va aprovar inicialment les Ordenances Fiscals per al 2017 amb el vot favorable de l’equip de govern, l’abstenció de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, CiU, Esquerra i PSC, i el vot en contra de PP i Ciutadans. Les Ordenances inclouen noves taxes i impostos com una taxa per a casaments a l’Ajuntament, retirar el copagament dels serveis de dependència i bonificacions als vehicles poc o gens contaminants.

Els grups de l’oposició es van mostrar contraris a cobrar una taxa de casament per als empadronats a Ripollet, van instar l’equip de govern a estudiar més a fons la retirada del copagament de la dependència i també van insistir en rebaixar l’IBI. CiU, PSC i Ciutadans van recordar el compromís del govern per abaixar el coeficient d’aquesta taxa un 2% cada any fins a eliminar el 10% d’augment imposar pel govern espanyol.

La regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo, va assegurar que l’IBI no entrava en l’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals perquè s’està pendent d’una revisió dels valors cadastrals (a Ripollet no es fa des del 2001) que ha de realitzar el govern espanyol. Castillejo va emplaçar els grups de l’Ajuntament a fer un debat monogràfic sobre l’IBI als plens de novembre o desembre.

Un altre punt relacionat amb les Ordenances Fiscals que va passar pel Ple va ser la nova taxa de 300 euros per sancionar els bancs per la tinença de pisos buits. El punt es va aprovar amb els vots favorables de CiU, Esquerra, PSC i la regidora no adscrita, i les abstencions de Ciutadans i PP. La major part de l’oposició va demanar a l’equip de govern no sancionar els propietaris particulars i actuar davant les ocupacions il·legals d’habitatges.

També va tirar endavant la pròrroga a Sorea per a un any per a l’abastament de l’aigua a Ripollet fins que culmini el procés de municipalització d’aquest servei. El punt va ser aprovat per tots els grups, excepte el PSC, el qual es va abstenir. Alguns grups de l’oposició, com el mateix PSC, van criticar a l’equip de govern que encara no s’hagi format la comissió de seguiment de la municipalització acordada al Ple del febrer.

Altres punts que es van tractar en la sessió plenària van ser l’aprovació de les festes locals de l’any vinent (5 de juny i 28 d’agost), una modificació de crèdit per valor 10.000 euros per a material per als nous agents de la Policia Local que s’han d’incorporar aviat, i 10.000 més de subvenció a 19 habitatges de gent gran. També es van aprovar els comptes generals del 2015 amb els vots favorables de l’equip de govern, la regidora no adscrita i les abstencions de la resta de grups municipals.

Pel que fa a les mocions, el Ple va tombar la del PP de rebuig al Procés Constituent. Tots els grups hi van votar en contra excepte Ciutadans. També va ser rebutjada la moció de Decidim contrària als informes demanats per l’Estat espanyol sobre el Quart Cinturó. El punt va tenir els vots contraris de CiU, PP, Ciutadans i PSC, i l’abstenció de Mònica Laborda.

En canvi sí que es va aprovar la moció presentada per Ciutadans per instal·lar urinaris públics a les places de Pere Quart i del Molí. La proposta va tenir els vots favorables de tots els grups i l’abstenció de Decidim, partit que va apostar per estudiar la instal·lació d’urinaris a altres zones del municipi.

Una moció que va ser aprovada per unanimitat va ser la proposada pel col·lectiu ciutadà que reclama la residència de la gent gran. La moció va entrar per urgència, igual que la renúncia al càrrec de regidora d’Íngrid Miró, de Ciutadans, per motius personals.

BUSCAR PER DIA

setembre 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

BUSCAR PER MES

Arxius