Skip to content
Menu
El 7è Art De Talia 13/04/2015

EL SETÈ ART DE TALIA – num. 472 – data d’emissió: 13-4-2015

  • Aniversaris: Avui fa 50 anys de la gravació de la cançó Help de The Beatles. 50 anys de la consagració internacional de Montserrat Caballé al Carnegie Hall de Nova York amb la òpera Lucrezia Borgia.. 60 anys de l’estrena a Madrid i Barcelona del film Siete novias para siete hermanos. Centenaris (en 1915 s’han fet 100 anys – 4ª part i final): Naixement de Billie Holiday, Orson Welles, José Antonio Nieves Conde, Mario Monicelli, Kon Ichikawa, Terence Young, Mario del Monaco, i altres personalitats; debuts destacats en el  cinema, invenció del Technicolor, fets socials destacats (batalla de Gallipoli), publicació de La metamorfosi de Kafka; composició de El amor brujo.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort de: Manoel de Oliveira, Pedro Reyes, Miroslav Ondricek, Alberta Watson, Gunther Grass, Geoffrey Lewis, Patricia Norris i Gene Saks.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films NO vistos: Que dificil es ser un Dios; Focus; Aguas tranquilas; El último lobo; Gett: el divorcio de Viviane Ansalem; La casa del tejado rojo; Convicto; La matanza, Felices 140; Insurgente i El 7º enanito. Crítiques dels films: Policia en Israel (Nadav Lapid), Calabria (Francesco Munzi), El capital humano (Paolo Virzi); Citizenfour (Laura Potras), Pride (Orgullo) ( Matthew Warchus); La dama de oro (Simon Curtis), La historia de Marie Heurtin (Jean-Pierre Améris), Mortdecai (David Koepp), La Cenicienta (Kenneth Branagh), Fast & Furious 7 (James Wan) i El nuevo exótico hotel Marigold (John Madden). Repàs cartellera: Ripollet, Cerdanyola (El Punt i Xiscnefils), Viladecans, Boliche, Texas, Phenomena, Filmoteca,Mecal,Exposició Scouting Catalonia al Palau Robert (Bcn), Retorn del film 2001 Una odisea del espacio als cinemes Icària. Event Star Wars Celebration a Barcelona.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: Folk – Will You Still Love Me Tomorrow (espectacle de dansa d’Alessandro Sciarroni; Mercat de les Flors); Sin baile no hay paraíso. La meva història de la dansa (espectacle de dansa de Pere Faura; Mercat de les Flors); Yo maté a mi hija (de Carmen Domingo. Dir.: Pep Molina. Sala Muntaner), Camargate (de/dir: Jorge Yamam Serrano. Tantarantana Teatre). Maldita fortuna (de Francis Weber. Dir. Paco Mir. Teatre Apolo. Comentari escrit per Rosa Guillén). Repàs breu de cartellera: Barcelona, Sant Cugat.
  • TEMES MUSICALS: Bandes sonores dels films: Citizen Kane (música de Bernard Herrmann, 2 temes); Siete novias para siete hermanos (música de Gene de Paul, Lletra de Johnny Mercer, dos temes), Pride (Orgullo) (Cançons: Solidarity Forever (Peter Seeger) i There is a Power in a Union  (Billy Bragg); El nuevo exótico hotel Marigold (música de Thomas Newman, 1 tema). Del musical: I Love My Wife (tema idem, música de Cy Coleman, lletra de Michael Stewart. Original Broadway Cast). Cançó: Help (The Beatles). Cançons: God Bless the Child i Miss Brown To You (cantades per Billie Holiday). Opera: Lucrezia Borgia (música de Gaetano Donizetti, cantat per Montserrat Caballé, gravació Liceu Barcelona, 1970) i El amor brujo (música de Manuel de Falla).

BUSCAR PER DIA

abril 2015
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

BUSCAR PER MES

Arxius